Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znów śledzie, ale tym razem inaczej, bo śledzie z papryką i ogórkiem w oleju. Bardzo fajny sposób na przygotowanie tradycyjnego śledzika w oleju na wigilijny stół. Trochę ubarwiłem go dodając ogórki kiszone i paprykę, ale dalej to pyszne tradycyjne danie. Możecie też użyć papryki konserwowej, wtedy nie trzeba będzie jej parzyć i możecie nie dodawać octu.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 36
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 36
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Składniki
Śledzie moczymy zmieniając wodę przez przynajmniej godzinę. Możemy użyć już przygotowanych płatów w oleju ale chyba lepiej zrobić swoje przynajmniej wiecie jaki olej tam dodacie.
Oczyszczoną paprykę i cebulę parzymy w miseczce, wrzątkiem przez kilka minut by trochę zmiękły.
Kroimy wszystkie składniki: śledzie na paski, paprykę, ogórki i cebulę w kostkę, a ziarna pieprzu i ziela angielskiego rozbijamy lub rozgniatamy nożem.
Dodajemy ocet, olej i dokładnie mieszamy.
Przekładamy na 1 dobę do zamkniętego słoika lub opakowania i wstawiamy do lodówki.
Następnie wyjmujemy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.