Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio często robię risotto z mięsem, serem i warzywami. Dzisiaj proponuję lekko słodkie risotto z burakami i owocami kiwi.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1152
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1152
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Składniki
Na patelnię wylewamy bulion,gdy zawrze dodajemy ryż,krótko dusimy pod przykryciem. Zalewamy limoncello i redukujemy, a następnie partiami dolewamy wodę ( gotujemy na minimalnym ogniu ). Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Po dodaniu ostatniej partii wody dodajemy starte buraki i ocet balsamiczny. Dusimy do miękkości ryżu. Podajemy z plasterkami kiwi, polane sosem balsamicznym.