Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki jogurtowe bez proszku do pieczenia. Podajemy z wilgotną śliwką suszoną posypaną cynamonem i cukrem pudrem.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Śliwki zalewamy odrobiną gorącej wody z dodatkiem kilku kropli aromatu rumowego.Potem osączamy z nadmiaru wody. Do głębokiego naczynia przekładamy jogurt, dodajemy jajko i cukier waniliowy. Mieszamy rózgą do połączenia. Dodajemy mąkę. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Placuszki smażymy na odrobinie oleju . Nakładamy po 1 łyżce ciasta i smażymy placuszki na wolnym ogniu na rumiano z obu stron. Placki podajemy z suszoną śliwką posypaną cynamonem i cukrem pudrem.