Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta rybna z konserwy szprot w oleju podwędzanym
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
do miski przełożyć całą zawartość jednej puszki (wraz z olejem) i tylko szproty z puszki drugiej, dodać paprykę słodką i ostrą, wygnieść widelcem
do miski dodać ser (ja kupuję Twarożek Babuni z Michowa), wygnieść całość widelcem i wymieszać
dodać drobno pokrojone w kostkę ogórki kiszone i cebulę, posypać świeżo mielonym pieprzem (uwaga! niezbyt dużo ponieważ w paście jest już ostra papryka, ale pasta musi być pikantna), wymieszać i wstawić do lodówki na 1-2 godziny
podawać z pieczywem posmarowanym masłem