Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Egipcie taki omlet nazywa się hiszpański :D
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Na oliwie podsmażyłam najpierw plastry pomidorów ze skórką- potem sama ładnie odejdzie. Posoliłam je lekko i zdjęłam, i dodałam na nie piórka cebuli. Na patelnie dodałam pokrojoną w piórka cebulę, gdy się zeszkliła dodałam pokrojoną w paseczki paprykę, chili i cukinię w półplasterkach. Jaja rozkłóciłam widelcem ze szczyptą soli, dodałam jeszcze pokrojoną natkę kolendry. Gdy warzywa się podsmażyły wylałam jaja na nie. Zmniejszyłam ogień i omlet przykryłam pokrywką. Będzie gotowy gdy cała masa się zetnie. Oczywiście omlet po usmażeniu jest wyrośnięty, ale zanim zrobi się zdjęcie to zdąży osiąść. Smacznego :)