Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki (wszelkiego rodzaju) ciepłe prosto z patelni są świetną przekąską a z ulubionym farszem nadają się na śniadanie, obiad, kolację i do pracy zamiast kanapek :) Można jeść na ciepło i na zimno, na słono i słodko oraz ostro. Naleśniki są tak uniwersalne, że zastąpią nam każdą inną potrawę.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Składniki
• na lekko rozgrzanej patelni rozpuścić mało klarowane, przestudzić
• mąkę, otręby, sezam, jajka oraz chłodne, płynne masło włożyć do miski i dokładnie zmiksować UWAGA – jeśli ciasto wyjdzie zbyt rzadkie trzeba dodać mąki lub otrąb, jeśli zbyt gęste płynu.
• smażyć na suchej (można użyć tej po rozpuszczaniu masła) dobrze rozgrzanej patelni. Pierwszą stronę do momentu, kiedy naleśnik sam odlepia się od patelni a drugą tylko przez chwilę UWAGA - farsz dodajemy po przestudzeniu naleśników wówczas będą elastyczne. Świeże, prosto z patelni są zbyt kruche.