Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Obrać ze skorupek. Ściąć grubszą część jajek i wyjąć delikatnie żółtka. Ugotowaną marchewkę zetrzeć na tarce na małych oczkach. Żółtka rozgnieść widelcem. Dodać marchewkę i majonez. Wymieszać dodać jeszcze do smaku szczyptę soli i pieprzu. Takim farszem napełnić białka. Z marchewki surowej zrobić kogutkom grzebienie i dzioby. Łatwiej się wycina w surowej marchewce i jest sztywna. Kawałki marchewki ponacinać w ząbki. Przeciąć białko jajka i wsunąć marchewkę. Oczy zrobić z goździków. Podać na sałacie. Udekorować rzodkiewką. Smacznego.