Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kuleczki czekoladowe, które idealnie smakują zarówno z mlekiem, jak i w roli samodzielnej przekąski. Bez zbędnego cukru i dodatków.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1112
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 246
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1112
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 246
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
Zalać daktyle wrzątkiem i odstawić na co najmniej 30 minut. Po tym czasie odlać wodę i zmiksować je na gładką masę.
Jeśli używamy orzechów, zmielić je na mąkę. Wymieszać suche składniki (orzechy, mąka, proszek do pieczenia, kakao), następnie dodać do nich masło i masę daktylową i zagnieść całość na jednolite ciasto.
Z ciasta formować kuleczki (nie za duże, bo urosną) i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 9-12 min.