Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkryj nowy sposób na klasyczną kanapkę BLT. Nasza wersja łączy soczyste pomidory, kremowe awokado i chrupiący boczek z delikatnym majonezem na złotych tostach. Idealna na pożywne śniadanie lub szybki lunch!
Płytka patelnia, nóż do chleba, nóż do warzyw, deska do krojenia, szpatułka, toster (opcjonalnie), ręczniki papierowe
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Oprósz lekko kromki chleba tostowego oliwą i opiecz na patelni do uzyskania złotej barwy. Następnie, na jednej stronie każdej kromki, rozprowadź równomiernie majonez.
Na posmarowane majonezem kromki, ułóż liście sałaty, następnie dodaj pokrojone w plastry awokado i pomidory. Przykryj każdą kanapkę dwoma plastrami chrupiącego boczku.
Przypraw pomidory odrobiną soli morskiej i świeżo mielonego pieprzu, nałóż drugą kromkę chleba i delikatnie przyciśnij, aby składniki dobrze się połączyły.
Przekrój każdą kanapkę na pół tworząc trójkąty. Podaj natychmiast lub zawij w papier śniadaniowy, jeśli zabierasz na wynos. Smacznego!
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Usmaż plastry boczku do uzyskania chrupkości - powinno to zająć około 3-4 minuty. Wyjmij boczek i połóż na ręczniku papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.