Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy chleb Pszenno żytni jak go robię zapraszam po przepis Przepis na 2 chleby po 500 gr
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 16
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1136
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 159
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 16
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1136
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 159
Składniki
Do miski daje mąkę pszenna i żytnią ,kminek sól i zakwas ,drodze rozpuszczam w cieplej wodzie i dolewam do miski zagniatam ciasto w razie potrzeby podsypuje mąką .Ciasto odstawiam, w cieple miejsce pod przykryciem do wyrośnięcia na 1,5 do 2 godzin .
Wyrośnięte ciast delikatnie podsypuje mąką by sie nie kleiło dziele na 2 części które umieszczam w nasmarowanych lekko olejem kosówkach i odstawiam jeszcze na 10 do 15 minut by chleby podrosły w blaszkach .
Chleb piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu 1 godzinę .Chlebek po upieczeniu wyjmuje z blaszek i kładę na bok lub umieszczam na kratce by odparował i ostygł życzę udanych wypieków Po wykonanie zapraszam na film