Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa surówka.Połączenie pysznej kwaśnej kapusty kiszonej z słodką pomarańczą, suszonymi śliwkami, żurawiną i rodzynkami.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
Kiszoną kapustę odciskamy z soku i szatkujemy. Pomarańcz obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. Jeśli suszone owoce są twarde i mocno wysuszone zalewamy je letnią wodą, odstawiamy na 15 min. i odsączamy. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki i razem z żurawiną i rodzynkami dodajemy do kapusty. Wlewamy olej i doprawiamy do smaku cukrem. Mieszamy i odstawiamy na 20 min.