Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle zdrowa sałatka. Bomba witaminowa, która smakuje. Sprawdza się jako dodatek do ryb oraz wszelkiego rodzaju mięs.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 305
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1134
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 14
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 305
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1134
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Składniki
Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Czosnek pokroić na paski ok 2 cm. Następnie pokroić pomidory, rzodkiewkę oraz paprykę. Jeżeli robicie kilka porcji proponuję ułożyć warzywa w pojedynczych małej wielkości salaterkach. Na suchej patelni uprażyć ziarna słonecznika - ok 1 minutę i posypać warzywa ułożone w miseczkach.
Sos: Sok z połowy cytryny wymieszać z dwiema łyżkami soku pomarańczowego i przełożyć do słoika. Następnie dodać sól, pieprz, syrop z mniszka lekarskiego, oliwę oraz zioła prowansalskie. Wszystkie składniki mieszać przez około 1 minutę, wstrząsając.
Sałatkę polać przygotowanym sosem. Na jedna porcję powinno przypadać 2 łyżki stołowe sosu. Nadmiar przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 3 dni. Smacznego!