Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na lekką, świeżą i soczystą sałatkę z arbuzem, zielonym ogórkiem oraz serem feta. To prosty i szybki sposób na zdrową przekąskę, a także drugie śniadanie do pracy lub szkoły.
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1131
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1131
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 154
Składniki
Miąższ arbuza kroimy na mniejsze kawałki lub wydrążamy je za pomocą małej foremki. Ogórka i ser feta kroimy w kostkę, a oliwki w plasterki. Na talerze wykładamy liście rukoli i mięty oraz wszystkie pozostałe składniki.
Do małego słoiczka wlewamy oliwę, sok z cytryny, syrop z agawy oraz dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Słoiczek zakręcamy i energicznie mieszamy. Powstałym sosem polewamy sałatkę tuż przez podaniem.
Sos do sałatki możecie dosłodzić także miodem lub syropem daktylowym. PRZYGOTOWANIE SAŁATKI W LUNCHBOXIE: Jeśli sałatkę przygotowujecie w lunch boxie, to spakujcie osobno sos (np. w małym słoiczku) i dodajcie do pozostałych składników dopiero przez konsumpcją.