Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na drugie śniadanie lub lunch do pracy. Szybka, zdrowa i smaczna.
Nóż i deska do krojenia, miska, pojemnik na śniadanie, tarka do jarzyn
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1169
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1169
Składniki
Wstawiamy jajka do gotowania. W tym czasie mieszamy w salaterce zielone warzywa, kroimy w plastry cebulę, ogórek w plasterki, a pomidorki kroimy na pół.
Trzemy żółty ser na tarce.
Kiedy jajka są gotowe, obieramy ze skórki.
W pojemniku na śniadanie układamy zielone warzywa, na nie rzucamy cebulę, ogórek, pomidorki, a następnie posypujemy żółtym serem.
Na ser układamy pokrojone na ćwiartki jajka, po czym posypujemy pieprzem.
Na koniec kładziemy poszarpane plasterki prosciutto. Całość polewamy oliwą z oliwek. Ja użyłam oreganowej na drugi dzień przed jedzeniem, aby uniknąć zwiędniecia listków zieleniny. Można jeść z chlebem lub bez w zależności od preferowanej diety.