Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ziemniaczki podane w przyprawie curry, posypane prażonymi nerkowcami. Świetna przystawka lub pełnowartościowe danie. Słodkie ziemniaki to źródło cennych pierwiastków, a przy tym są niskie w skrobie.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 36
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 36
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Składniki
Ziemniaki myjemy pod ciepłą wodą, i oczyszczamy szorstką stroną gąbki (nie musimy usuwać skórki).
Następnie kroimy ziemniaki w łódeczki, coś na wzór frytek. Im cieńsze tym szybciej się upieką, im grubsze mogą wyjść surowe w środku.
W głębokim, szerokim garnku dodajemy ziemniaki a następnie polewamy olejem. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy. Starannie mieszamy, zwracając uwagę, aby ziemniaki były dobrze pokryte miksturą. Odstawiamy na bok, na jakieś 10-15 minut aby nam trochę przeszły. Ten czas wykorzystujemy na nagrzanie piekarnika - 220 stopni.
Piec przez 30 min. Podawać z duszonymi warzywami lub same jako frytki.