Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma lepszych owoców od naszych truskawek. Pachnących, w pięknym kolorze i słodkich od słońca. Taki truskawkowy kompot smakuje...brak słów, jest najlepszy. Kardamon doskonale dopełnia odczucia smakowe.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Truskawki umyć, pozbawić szypułek i włożyć do garnka. Dodać wodę i cukier. Zagotować. Owoce puszczą sok.Trzeba uważać, żeby nie rozgotować owoców, ale też nie pozostawić owoców surowych. Dodać kardamon. Gorące truskawki przełożyć - przelać do czystych, wyparzonych słoików. Zakręcić dobrze pokrywkę i słoik ustawić do góry dnem. Pozostawić do wystudzenia. Przechowywać najlepiej w chłodnym miejscu. Przed podaniem, do kompotu trzeba dodać przegotowanej wody, bo jest bardzo esencjonalny. Smacznego.