Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka zamknięta w słoikach na zimę, świetna jest jako dodatek do obiadów, kanapek i hot dogów. Z dodatkiem pięknej, zdrowej i kolorowej kurkumy.
robot do szatkowania lub mandolina, rękawiczki lateksowe
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 170
Składniki
Warzywa trzeba pokroić w robocie lub na mandolinie, obsypać przyprawami, solą, cukrem i octem i przemieszać łyżką- lub dłonią w rękawiczce. Jeśli się poczeka 1-2 h to warzywa ładnie puszczą sok, łatwiej je będzie układać w słoikach i wytworzy się odpowiednia ilość zalewy. Sałatkę nakłada się do słoików, uzupełnia zalewą i pasteryzuje się 20 minut od zagotowania się wody. Po wyjęciu słoików warto jest jeszcze dokręcić nakrętki.
Smacznego :)