Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i kolorowa sałatka obiadowa z ogórków, papryki, marchwi, cebuli, czosnku i natki pietruszki.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Składniki
Z podanych składników zagotowujemy zalewę i odstawiamy do przestygnięcia. W tym czasie przygotowujemy warzywa:ogórki obieramy i kroimy w plastry. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i zalewamy przygotowaną zalewą, mieszamy i odstawiamy na 6 godz. Po tym czasie sałatkę przekładamy do słoików lekko ubijając, zakręcamy i pasteryzujemy 13-15 min.