Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ogórkowa z dodatkiem marchwi, czosnku, cebuli i zalewy. Mało składników, niewiele pracy a efekt smakowy /zwłaszcza zimą:)/ WOW!!!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1144
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1144
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Składniki
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Oczyszczoną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach a czosnek o średnich oczkach lub przeciskamy przez praskę.Cebulę drobno siekamy. Do warzyw dodajemy posiekany koper i mieszamy. Składniki zalewy podgrzewamy mieszając do czasu aż sól i cukier się rozpuszczą. Zalewę dodajemy do warzyw, mieszamy i odstawiamy na 2 godz. W tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę wraz z sokiem przekładamy do słoików lekko ubijając, zakręcamy i pasteryzujemy 8-10 min - w zależności od wielkości słoików.