Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mojej spiżarni znika jako pierwsza :)
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1110
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 246
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1110
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 246
Składniki
ZALEWA: 6 szkl. wody, 1 szkl. octu, 25 dag cukru, liść laurowy, ziele ang. , pieprz.
1. dzień. Cebulę i paprykę pokroić (ja najbardziej lubię w półplasterki), osolić z osobna i pozostawic na noc. Rano odcisnąć.
2. dzień. Pieczarki umyć, obrać, i pokroić w połówki i w plastry. Wrzucić na wrzatekz jedną łyżeczką soli i kieliszkiem octu- odcedzic po zagotowaniu.
Ugotować zalewę. Wrzucić wszystkie składniki i gotować nie dłużej niz 5 min. Wkładać do słoików. Pasteryzować 10 min.
PS. zamiast pieczarek można oczywiście użyć grzybów leśnych. Wtedy sałatka nabiera charakteru ,,imprezowego'''' :)