Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na wykorzystanie sezonowych produktów.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Składniki
Umyte łodygi rabarbaru (najlepiej odmiany o zabarwieniu malinowym) pokrajać na drobne kawałki, wsypać do rondla, dodać niewielką ilość wody i krótko rozgotować pod przykryciem. Gorącą masą napełnić słoiki lub butelki i pasteryzować 25-30 minut, w temperaturze 90 stopni C. Taki przepis nadaje się do przyrządzania zup lub po zagęszczeniu z cukrem stanowi smaczną marmoladę! Przepis pochodzi z książki kucharskiej z 1984 roku, i jest nadal przepyszny :)