Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochani, przepis wpisujący się w aktualną politykę „Jedzmy jabłka” :) Przepyszny mus jabłkowy, który możemy wykorzystać właściwie niemal do wszystkiego – naleśników, placuszków, deserów – sam w sobie też wyśmienicie smakuje :) W nawiasie podaję ilość składników jaką zobaczycie na filmie – dysponowałam jedynie 2 jabłkami, dlatego mój mus był w wersji mikro :)
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1093
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 147
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 242
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1093
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 147
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 242
Składniki
Jabłka myję, obieram oraz usuwam twarde gniazda nasienne ze środka. Kroję w kostkę i w trakcie polewam sokiem z cytryny, tak aby jabłka nie ściemniały.
Do garnka wlewam wodę i wrzucam jabłka. Mieszam od czasu do czasu, tak aby jabłka się nie przypaliły, doprowadzam do wrzenia, zmniejszam ogień, przykrywam i duszę 10-15 minut. Dodaję 1/2 łyżeczki cynamonu. Całość można jeszcze potraktować tłuczkiem do ziemniaków albo zblendować – tak aby uzyskać jednolity mus.