Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię a'la ananas można dodawać do sałatek, ciast i różnych deserów.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Składniki
Cukinie obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
Wodę zagotować z kwaskiem cytrynowym i gorącą zalać cukinię. Odstawić na 24 godziny.
Po tym czasie cukinię odsączamy z zalewy, zalewę zagotowujemy, dodajemy cukier, cukier waniliowy, kurkumę, goździki, cukinie i jeszcze raz wraz z zalewą zagotowujemy ją, trzymamy tak na małym ogniu 7 minut.
Gorącą cukinię przekładamy do słoików, układamy dość ciasno, zalewamy zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 5 minut.