Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne buraczki na zimę do słoików idealne do obiadu, lub jako dodatek do surówek.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1096
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 242
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1096
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 242
Składniki
Buraczki wyszoruj, ugotuj, ostudź a następnie obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach . Przełóż do garnka dodaj cukier, ocet, sól, olej i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Buraczki przekładaj do słoików i szczelnie zamykaj. Pasteryzuj około 15 minut. Po wyjęciu odwracaj do góry dnem a następnie przechowuj w chłodnym miejscu.
Buraczki możesz podawać na ciepło i zimno lub jako dodatek do surówek z jabłkiem i cebulą.