Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna przystawka ze śledzia w wytrawnym winie z sosem pomidorowym.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Składniki
Pokrojone w kostkę cebule solimy, musimy zeszklić na oleju. Podczas smażenia dodajemy imbir, dusimy do miękkości. Dodajemy wino, koncentrat pomidorowy i rodzynki. Chwilę dusimy mieszając żeby alkohol wyparował z wina. Studzimy.
Filety że śledzia kroimy w kawałki 5-6 centymetrowe i układamy w pojemniku warstwy pokrojonego fileta na przemian z sosem do wyczerpania składników.
Pojemnik ze śledziami wstawiamy do lodówki najlepiej na 24 godziny. Po tym czasie możemy konsumować. Smacznego!!!