Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na przekąskę.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Pory oczyściłem, odciąłem korzonki, przyciąłem ciemnozielone końce, opłukałem, włożyłem do osolonego wrzątku i obgotowałem 5 minut. Osączyłem, przeciąłem wzdłuż na połówki. Dymkę oczyściłem, opłukałem, posiekałem razem ze szczypiorkiem i zeszkliłem na 2 łyżkach oleju. Dodałem pokrojoną w kostkę kiełbasę i mieszając, smażyłem razem 3 minuty. Odstawiłem z ognia, ostudziłem. Dodałem posiekane jajka na ugotowane na twardo, starty żółty ser, tartą bułkę i śmietanę. Farsz doprawiłem tymiankiem , solą oraz pieprzem. Połówki porów ułożyłem w posmarowanym olejem naczyniu do zapiekania i napełniłem przygotowanym farszem. Zapiekałem 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.