Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc w odwiedzinach na wsi, zostałam poczęstowana nadziewanym chlebem. Chlebek bardzo mi zasmakował, a przepis bardzo zaciekawił i postanowiłam przygotować taki chlebek mojej rodzince, zmieniając małe co nie co. Wyszedł pyszny.
patelnia, nóż, maszynka do mielenia , wyższe naczynie,
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 202
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 202
Składniki
Twaróg półtłusty przepuścić przez maszynkę do mięsa. Do zmielonego twarogu dodać jajka, posiekaną świeżą miętę oraz soli do smaku, dokładnie wymieszać do połączenia składników. Przygotować chleb; Skórki chleba bardzo cieniutko odkroić, wyjąć miąższ a wytworzoną przestrzeń delikatnie przeciągnąć masłem (bardzo cieniutko). Następnie w utworzoną przestrzeń włożyć przygotowane nadzienie serowe. Tak przygotowany chlebek pokroić na kromki szerokości około 1,5 cm. Z jajek , mąki, śmietany lub jogurtu naturalnego oraz szczypty soli, przygotować ciasto, odłożyć na 15 minut, po czym kromki chleba maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Podawać z ulubionym zimnym sosem lub posypać cukrem.