Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-07-2011
prosta i smaczna
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Składniki
szpinak dobrze umyty posypujemy 1 lyzeczka soli,ucieramy dlonmi tak,aby puscil sok,odstawiamy
cebulke szklimy na oliwie,dodajemy dobrze odcisniety szpinak,zielenine i smazymy na bardzo malym ogniu przez 5 min.,tak aby nie stracil koloru
ubijamy jajka,ktore nastepnie wymieszamy z drobno pokruszona feta,odrobina pieprzu i cala mieszanine laczymy ze szpinakiem
zaroodporna forme smarujemy cieplym maslem i ukladamy polowe ciasta filo tzn.ukladamy po dwa kawalki i smarujemu je maslem(pedzelkiem) nastepne dwa itd. wykladamy mase szpinakowa i powtarzamy to samo z druga polowa ciasta
wystajace czesci zawijamy do srodka,wierzch smarujemy maslem i kroimy nasza tarte na rowne kawalki,skrapiamy woda i pieczemy w 180C przez 45 min. na zloty kolor