Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 28
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 192
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 28
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 192
Składniki
Ugotowałam jaja na twardo- 8 minut od zagotowania wody, lub 3 minuty na ogniu a potem 7 minut zostawione w gorącej wodzie. Szparagom odłamałam twarde końcówki, ugotowałam je 8 minut w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Szczerze mówiąc czasami przeciągam czas gotowania do około 11 minut.
Żółtka roztarłam ze śmietaną, dodałam majonez, musztardę, sól i pieprz, i na końcu kapary. Szparagi położyłam na głębszym talerzu, polałam je sosem i dodatkowo posypałam pokrojonym w kosteczkę białkiem. Smacznego :)