Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak się ma sklerozę to trzeba sobie jakoś radzic :))
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Jajko sparzyc. Do miseczki wbic żółtko i dodac łyżke musztardy, ubijac mikserem, po trochu dodawac olej nie przerywając ubijania. Gdy zużyjemy cały olej i mamy już ubity gęsty majonez możemy go delikatnie posolic i wybielic dodajac trochę octu lub soku z cytryny. Jak dodamy ocet lub cytrynę majonez zrobi się trochę rzadszy.
A gdy nam się zdarzy i majonez nam się zważy to możemy go jeszcze uratowac. Do miseczki dajemy żółtko i ubijamy jak poprzednio tylko zamiast oleju dajemy ten oważony majonez i ubijamy. Z podanych składników wyszło mi 330 ml majonezu (koszt ok 2 zł.).