Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, slona przekaska z niespodzianka- w srodku kazdej kuleczki kryje sie solony orzeszek ziemny :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Make wsypac do miski, dodac pokrojona na mniejsze kawalki margaryne, posolic, dodac zoltko i zagniesc ciasto- w razie potrzeby dodac mleko. Ciasto podzielic na 7 rownych czesci, kazda czesc na okolo 10 kawalkow. Kawalek ciasta rozplaszczyc w dloniach, polozyc na nim orzeszek i uformowac kulke. Podobnie uformowac pozostale kawalki ciasta.
Bialko lekko ubic. Kazda kulke moczyc w bialku, potem w sezamie- dokladnie z kazdej strony, aby dobrze sie zalepil. Ukladac kulki na nieposmarowanej tluszczem blaszce, piec ok 30 minut w 180 stopniach (do zezlocenia).