Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarskie, kolorowe, pożywne, smaczne, zdrowe, niebanalne - garść epitetów, które określają to danie!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Uprażyć na suchej patelni ziarna słonecznika - ostudzić
Przygotować sos"tysiąca maciejkowych wysp" - rozprowadzić majonez, koncentrat, sosy tabasco i worcester, dodać ew. śmietanę, skropić sokiem z cytryny wymieszanym z miodem, na koniec dodać żubrówkę. Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce
Sałaty przygotować, porwać na drobniejsze części, ogórka obrać, skroić w półplasterki, seler naciowy obrać z włókien, pokroić drobno. Sery skroić w drobną kostkę. Wymieszać wszystkie składniki, Oprószyć uprażonym słonecznikiem.
Można polać delikatnie oliwą z oliwek. W osobnej miseczce/sosjerce podawać sos "tysiąca maciejkowych wysp".