Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1097
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 243
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1097
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 243
Składniki
Posiekaną cebulę , startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę, przeciśnięty przez prasę czosnek oraz imbir podsmażyć przez 2 minuty na oleju. Dodać mięso, wymieszać i smażyć aż straci krwisty kolor. Ugotować makaron ryżowy lub sojowy według przepisu podanego na opakowaniu i pokroić go. Ugotować grzyby mun (5 minut) i posiekać. Makaron i grzyby połączyć z pozostałą masą, dodać sos sojowy. Gdy wystygnie wbić jajka i wymieszać. Arkusze papieru ryżowego na sekundę zamaczać w ciepłej wodzie i osuszać na papierowy ręczniku. Na każdy arkusz położyć porcję farszu i zawinąć go tak jak ciasto na krokiety. Smażyć na oleju przez trzy minuty na złoty kolor.