Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska na każdą okazję i imprezę. Polecam.
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 138
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 236
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 138
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 236
Składniki
Pieczarki obierz, opłucz i pokrój drobno, cebulę obierz i pokrój w kostkę, natkę pietruszki posiekaj, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną cebulę, chwilę podsmaż, dodaj pieczarki, podsmaż do miękkości, dopraw solą i pieprzem, dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Do pieczarek dodaj starty ser, wymieszaj. Na każdy kwadrat nałóż po łyżce pieczarek i złóż na pół, boki dociśnij za pomocą widelca, natnij na wierzchu.
Następnie wierzch rożków posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką. Ułóż na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 st. na około 15 minut do uzyskania złotego koloru.
Rożki podaj zaraz po upieczeniu lub po wystudzeniu.