Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna na zimno z pieczywem i na ciepło z ziemniaczkami i surówką.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Składniki
1. Cebulę obierz, drobno posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle. Odłóż do wystudzenia. Obie papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki opłucz, osusz, potnij w cienkie paseczki. Mozzarelle osącz z zalewy, pokrój w plasterki. Bułkę pokrój na kawałki, namocz w mleku lub bulionie, odciśnij, wymieszaj z mielonym mięsem i usmażoną cebulą. Do tego wbij jajka. Dodaj ajvar albo koncentrat. Masę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pierzem. 2. Wyrób masę. Uformuj z niej gruby placek. Obłóż go plasterkami sera, pozostawiając wolne brzegi (po ok. 2 cm z każdej strony). Przykryj paseczkami papryki. Zwiń. Roladę ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 75 minut w 190 st. C.