Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie smaczne i lekkie. Pierś jest bardzo soczysta.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1147
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 164
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1147
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 164
Składniki
Pierś rozcinamy na 2 pojedyncze części i myjemy. Doprawiamy solą, pieprzem, ja dodaję także zwykłą przypraw do kurczaka. Paprykę kroimy w krążki.
Smarujemy naczynie do pieczenia masłem (solidnie). Wkładamy pierś, na piersi układamy krążki papryki i przykrywamy plastrami sera. Do foremki można dodać obok kurczaka inne warzywa, np koktajlowe pomidorki itp.
Pieczemy w otwartym naczyniu w temp. 180 stopni C, przez ok 30 min - ser zacznie się rumienić. Po podaniu można polać sosem, który powstał podczas pieczenia.