Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite maleństwa przygotowane w rondlu są idealne na wykwintny świąteczny obiad.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 36
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 36
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Składniki
Przepiórki opłukałam i wysuszyłam papierowym ręcznikiem. Jabłka pozbawiłam gniazd nasiennych. Po kawałku jabłka włożyłam do każdej tuszki.
Natarte solą i pieprzem i obtoczone w mące tuszki obsmażyłam na rumiano z kawałkami jabłek, czosnek dodałam pod koniec smażenia aby się nie przypalił. Jeszcze gałązka szałwii dla aromatu. Przepiórki podlałam winem i dusiłam je pod przykryciem na niewielkim ogniu. Zasadniczo powinny być już dobre po 30 minutach ale lubię jak mięso z łatwością odchodzi od kości i zostawiłam je na godzinę i tylko sprawdzałam czy płyn zbytnio nie wyparował. Po godzinie będą mięciutkie i soczyste a sos sam się zagęści. Można pod koniec sprawdzić czy nie trzeba go doprawić solą. Przed podaniem posypałam natką i chili.
Smacznego :)