Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam pizzę z pieczarkami i boczniakami, do ciasta dodałam mieszankę przypraw bałkańskich, wyszła rewelacyjna.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Składniki
Do mąki pokruszyć drożdże, wsypać cukier, wlać wodę i wyrabiać mieszadełkami przez kilka minut. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu. Gdy ciasto podwoi swoją objętość dodać sól, oliwę i mieszankę bałkańską. Powtórnie wyrabiać około 5-7 minut. Następnie rozwałkować, włożyć na blaszkę, pozostawić do wyrośnięcia
Boczek pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na patelni, wsypać pokrojony por z cebulą, zeszklić.
Umyte pieczarki i boczniaki posiekać, połączyć z cebulą i boczkiem.
Mieszając, smażyć do odparowania wody. Przyprawić solą i pieprzem.
Sos: majonez wymieszać z papryką, ziołami i zmiażdżonym czosnkiem.
Tak przygotowanym sosem posmarować wyrośnięte ciasto na pizzę. Wyłożyć grzyby i ułożyć salami.
Posypać startym żółtym serem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni, włożyć blaszkę z pizzą, piec około 12-13 minut.