Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowa ostra zupa dyniowa, z dodatkiem curry.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Cebulę kroimy drobno w kostkę i wrzucamy na gorącą oliwę. Kiedy cebula się rumieni, obieramy ze skórki i kroimy na kostkę dynię. Dynię dorzucamy do garnka i podsmażamy.
Po ok 5-10 min wlewamy wywar (może być z kostki). Musi on zając maksymalnie pół garnka, by zupa była dość gęsta. Gotujemy zupę pod przykryciem, aż dynia mocno zmięknie.
Doprawiamy do smaku solą i sporą ilością pieprzu. Na koniec dodajemy ok łyżeczkę curry (warto skosztować i dać wg uznania, ja lubię dużo). Miksujemy całość.
Podajemy z łyżeczką śmietany do zup oraz kiełkami.