Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Składniki
Mięso bez skóry z karpia mielimy przez maszynkę razem z cebulą, porem i namoczoną słodką bułką w mleku, pietruszką i koperkiem. Do gotowej masy dodajemy żółtka, przyprawy. Następnie ubijamy białka na sztywno i delikatnie dodajemy do masy rybnej. Przygotowujemy blaszkę, najlepiej keksówkę, wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy surowy pasztet na wierzch pasztetu układamy kilka plasterków masła. Do piekarnika nagrzanego do 170 stopni wkładamy na 1,5 godziny pasztet. Wlewamy wodę do piekarnika na główną blachę na której stoi keksówka z pasztetem, żeby pasztet był wilgotny. Jest pyszny. Zajadmy z sosem musztardowo- chrzanowym na zimno.