Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona papryka ma niesamowity smak, do tego połączenie naszej ulubionej kaszy i ukochanych kurek...wystarczy :P
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Składniki
Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu. Studzimy. Cebulę siekamy i razem z oczyszczonymi i pokrojonymi kurkami podsmażamy na rozgrzanym maśle. Studzimy. Papryki myjemy, odcinamy „kapelusze”, usuwamy gniazda nasienne. Ostudzoną kaszę mieszamy z cebulą i kurkami, dodajemy startą mozzarellę, posiekaną natkę, oliwą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farszem nadziewamy wydrążone papryki, zakrywamy „kapeluszami” i pieczemy 40 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. podajemy zaraz po upieczeniu.