Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1146
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1146
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Składniki
Suche składniki wymieszać i połączyć z ciepłą woda. Całość dobrze zagnieść i odstawić na godzinę w cieple miejsce. Ciasto podzielić na 4 części i każdą rozwalkowac. Pociąć na 1cm paski. Kazdy pasek zrolować w dłoniach na paluszki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Z pomocą pędzla posmarować paluszki woda i obsypać np makiem lub sezamem. Piec w temp 220° 8-15 min na złoto.