Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne i puszyste naleśniki skierowane do wszystkich tych, którzy muszą unikać mąki pszennej oraz cukru. Świetnie sprawdzą się zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej. Doskonałe dla diabetyków.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 190
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 190
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dojemy jajko, szczyptę sody oczyszczonej, olej rzepakowy, ciepłe (ale nie gorące) mleko oraz sól i ksylitol [ilość według uznania - w zależności od tego jaki zastosujemy rodzaj farszu (słodki czy wytrawny)]. Zawartość miski miksujemy i odstawiamy na około 10 minut, tak aby masa naleśnikowa mogła chwilę popracować.
Po tym czasie dodajemy 0,5 szklanki wody mineralnej, mieszamy i smażymy na patelni do naleśników z obu stron na delikatnie rumiany kolor. Masa naleśnikowa będzie dość rzadka, a same naleśniki smażymy już bez dodatki oleju, gdyż ten został użyty do przygotowania masy. Dla pewności przed pierwszym smażeniem patelnię możemy delikatnie wysmarować ręcznikiem papierowym nasączonym w odrobinie oleju. Życzę smacznego! :)