Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na obiad lub przekąskę dla znajomych. Kolejny raz "sprzątanie" lodówki pomyślnie zaowocowało.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 168
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Szpinak, cebulę i czosnek siekamy, łączymy z mięsem mielonym, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Farszem nadziewamy muszle makaronowe, które układamy w naczyniu żaroodpornym. Przygotowujemy sos beszamelowy. W rondelku roztapiamy masło, wsypujemy mąkę i podsmażamy 2-3 minuty. Wlewamy wolno mleko, doprowadzamy do wrzenia i ubijamy trzepaczką, gotujemy na niewielkim ogniu 5 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz szczyptą cukru. Tak przygotowanym sosem zalewamy muszle makaronowe i zapiekamy 35 min, pod przykryciem, w temperaturze 200°C. Następnie naczynie wyjmujemy, makaron posypujemy startym serem i wkładamy z powrotem do piekarnika na 5-10 min (bez przykrycia). Podajemy od razu po przygotowaniu.