Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kurczaka w cieście francuskim
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Składniki
Na maśle podsmażamy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy sola i pieprzem. Pieczarki staramy się jak najmniej mieszać łopatką (pieczarki puszczają bardzo dużo płynów podczas mieszania), aby wymieszać najlepiej poruszać patelnią. Podsmażone pieczarki wyciągamy. Na tej samej patelni (bez mycia) na niewielkiej ilości podsmażamy drobno pokrojonego kurczaka doprawionego przyprawą do kurczaka. Po podsmażeniu kurczaka przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przestudzone pieczarki i kurczaka przekładamy do miski, dodajemy kukurydze oraz zieloną pietruszkę doprawiamy sola i pieprzem.
Z przygotowanego farszu przygotujemy dwa rulony. Na rozłożone ciasto nakładamy połowę przygotowanego farszu i zwijamy. Po zwinięciu wkładamy do lodówki na około pół godziny aby ciasto się schłodziło. Po schłodzeniu nacinamy, aby po upieczeniu lepiej się porcjowało. Przed pieczeniem smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w temp. 210-215 stopni ok 15 -20 minut lub do zarumienienia się ciasta.