Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na jeden kęs! Lekko i smacznie.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Składniki
Do mięsa mielonego dałam startą cebulę, czosnek, przyprawy, zieleninę sól i chili, bułkę i jajko. Soli powinno być 1 łyżeczka na każde pół litra zawartości. Wyrobiłam masę i odstawiłam do stężenia.
Kalafiora podzieliłam na różyczki, wytłuściłam go oliwą i przykleiłam mięso mielone u podstawy- tworząc kulkę. Potem w trakcie smażenia posoliłam samego kalafiora. Zostało mi jeszcze trochę kalafiora więc obsypałam go przyprawą curry. Wszystko dałam na wytłuszczony ruszt. Grillowałam na średnim ogniu co najmniej 15-20 minut.
Smacznego :)