Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1146
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 164
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1146
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 164
Składniki
Przelewam wrzątkiem krewetki, odcedzam. Podgrzewam w głębokiej patelni olej.
Robię ciasto z mąki, piwa, proszku do pieczenia i przypraw. Jak naleśnikowe, trochę gęstsze by nie spływało z krewetek. Przyprawiam na ostro, nie żałuję papryki i pieprzu cayenne.
Maczam krewetki w cieście trzymając je za ogonek. Gdy się przyrumienią obracam. Wyjmuję na ręczniki papierowe. Podaję z ćwiartkami cytryny.