Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
podałam te kotleciki na zimno, jako przystawkę, gościom bardzo smakowały, sa upieczone w piekarniku a więc nie nasiąkły tłuszczem podczas smażenia,
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1163
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 200
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1163
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 200
Składniki
1. do mięsa dodać posiekaną cebule i czosnek, jajko i bułkę tartą, doprawić do smaku, szybko wymieszać (zbyt długie wyrabianie powoduje, że kotlety są twarde), odstawic na pół godzinki, 2. z mięsa formować niewielkie kotleciki, zawijać w boczek (końce plastra spiąć wykałaczką), układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawic do zimnego piekarnika, piec ok 20 min w 180 st można podawac z zimnymi sosami smacznego