Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbaski /lub parówki/ w cieście francuskim to znana przekąska ale po mojemu tzn. w nieco pikantniejszej wersji: z dodatkiem przyprawy do grilla lub gyrosa. Pysznie smakują zarówno na ciepło jak i zimno.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Składniki
Gotowe ciasto francuskie kroimy na cienkie paski.Cienkie kiełbaski lub parówki /bez foliowych osłonek/ smarujemy cienko olejem a następnie obtaczamy w przyprawie gyros lub do grilla. Tak przygotowane kiełbaski owijamy paskami ciasta francuskiego - tak by paseczki nachodziły na siebie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Zapiekamy przez ok. 15 min.