Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawostka dla wytrwałych ;-) na te jajeczka przyjdzie nam troszkę poczekać.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 179
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 179
Składniki
Umyta jajka włożyć do rondelka zalać osoloną wodą i gotować na małym ogniu 20 min.
Gorące wyjąć ułożyć na sicie przelać zimną wodą i potłuc skorupki (muszą być bardzo gęsto spękane ale nie odpadające)
Włożyć jajka do rondla i dodać wszystkie przyprawy, zalać trzema szklankami wody szybko doprowadzić do wrzenia po czym gotować na małym ogniu ok. 3 godz. (od czasu do czasu dolewając wody tak aby jaja były cały czas przykryte) po czym zostawić w wywarze na 36 godzin
Przed podaniem obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki, jajka w skorupkach można przechowywać 4-5 dni, nie stracą zapachu ani smaku.